Hoe haal ik het meeste uit 1 dag Disneyland Resort?

Het duurt nog even voordat ik naar Californie ga. Maar ik ben toch alvast aan het uitzoeken hoe ik het meeste kan halen uit de dagen die ik voor mezelf heb.
Dit geld vooral voor de dag die ik gepland heb voor het Disneyland Resort.
Ik wil hierbij hoppen tussen de 2 Disney parken in het resort, het originele Disneyland park en het Disney’s California Adventure park.

Ik heb een aantal tips online gevonden, welke zoveel mogelijk zouden kunnen helpen bij een bezoek aan het resort. Maar hier zijn ook tips bij welke helaas niet zullen gaan werken voor mij, om verschillende redenen.
Dit zijn enkele van die tips:

 • Doe 1 park per dag / NIET park-hoppen:
  Dit is namelijk het meest relaxed en valt zo beter te plannen.
  Helaas heb ik maar 1 dag gepland voor beide parken, dus MOET in wel hoppen tussen beide parken.
 • Gebruik alle beschikbare tijd zo goed mogelijk:
  Helaas zal ik zeer waarschijnlijk niet direct bij opening aanwezig kunnen zijn, vanwege de keuze van het vervoer welke ik gemaakt heb.
  Ook zal ik hierdoor niet tot sluitingstijd aanwezig kunnen zijn.
  Dit houd in dat ik zo goed als mogelijk is alles zal moeten plannen, maar zeer waarschijnlijk ook dingen zal moeten scrappen uit de planning.
 • Maak zoveel mogelijk gebruik van Fastpass:
  Om zoveel mogelijk attracties en shows te kunnen doen in de parken, maak je zoveel als mogelijk is gebruik van Fastpass direct vanaf het moment dat je het park binnen komt.
  Fastpass is een virtueel wachtrij systeem, waarbij je niet echt in de rij hoeft te wachten, maar waarbij je tot de aangegeven tijd allerlei andere dingen kunt doen.
 • Volg NIET de rest van de bezoekers:
  Om vooral de drukte te ontwijken, zul je het beste niet de rest van de bezoekers gaan volgen door het park, maar je eigen route aanhouden om hierbij de drukte te ontwijken.
 • Maak bij een allereerste bezoek gebruik van opgestelde schema’s:
  Dankzij fans die regelmatig in de parken komen, zijn er complete schema’s opgestelt voor de bezoekers welke voor het allereerst de parken bezoeken. Door je aan deze schema’s te houden kun je gemakkelijk en zonder stress het meeste uit je park bezoek halen.
  Ik zal deze schema’s moeten combineren tot eentje voor beide parken.
  Maar gelukkig hebben ze dat al voor mij gedaan 😉
Bron:

Reacties zijn gesloten.