Wat zijn de snelste achtbanen in Scandinavië?

Ook in Scandinavië (Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden) zijn een groot aantal mooie pretparken te vinden, met een groot aantal rollercoasters.
Maar wat zijn nu de snelste achtbanen in Scandinavië?
Themeparkfreaks.eu heeft de 10 (eigenlijk 13) snelste achtbanen uit deze regio achter elkaar gezet.

Zelf heb ik uit deze lijst er maar 4 mogen doen. Ik ben dan tot nu toe ook maar 2 keer in Scandinavië geweest, voor 3 parken in Zweden en 2 parken in Denemarken. Maar wat opvalt is dat er bij deze top 10 (13), helemaal geen achtbaan uit Denemarken staat, terwijl het land toch een aantal grote parken, met goede achtbanen bezit.
Tijdens dat bezoek aan Zweden in 2018, was Valkyria in Liseberg nog niet geopend voor publiek, dat gebeurde pas 1 maand later. En de nieuwe B&M inverted coaster Monster in Gröna Lund, gaat pas later dit jaar open, dus die heb ik ook nog niet kunnen doen.

Reacties zijn gesloten.