Layout en meer info bekend

Doordat de bouw vergunning voor de nieuwe coaster in Bobbejaanland openbaar gedeeld is, weten we nu al behoorlijk wat meer over deze nieuwe coaster.

Meer info: klik hier

Beschrijving van het rit verloop:

Wanneer de trein het station zal uitrijden komt deze via een wisseltrack op een lanceerstrook terecht. Hierna zal een eerste voorwaartse lancering volgen tot op het eerste gedeelte van de helling van een top hat. Hierna zal de trein weer achteruit gaan, tot die weer aan de lanceerstrook komt. Hier zal de trein achterwaarts gelanceerd worden op een 43 meter hoge spike, het hoogste punt van de achtbaan. Deze spike zal steiler dan 90 graden worden, waardoor de bezoekers in hun beugel zullen hangen. Op dit moment zijn de bezoekers met hun gezicht loodrecht naar beneden gericht en kijken ze recht de diepte in.

Wanneer de trein tot stilstand is gekomen op de spike, zal deze weer naar beneden vallen tot de trein het lanceerplatform bereikt heeft. Hierna volgt de derde en laatste lancering tegen een snelheid van meer dan 100 km/u, waardoor het waarschijnlijk de snelste achtbaan van België zal worden. De huidige snelste achtbaan van België is Pulsar in Walibi Belgium; deze behaalt een snelheid van 101 km/u.

Na de derde lancering komt de trein boven op de top hat, die ruim 40 meter hoog wordt. Hierna volgt een drop richting de eerste inversie, het moment dat de bezoekers overkop gaan. Het is niet helemaal duidelijk welk element dit juist zal worden, maar het lijkt alvast erg op een Dive Loop.

Na de eerste Dive Loop gaat het parcours verder naar de tweede inversie, vermoedelijk eveneens een Dive Loop en hierna wordt meteen de derde inversie ingezet, dit is hoogstwaarschijnlijk een looping. Na al deze inversies komt de trein op een recht stuk, om vervolgens op een tweede spike te komen.

Deze spike is zwaar overhangend en de trein zal hier dan ook tot stilstand komen. Wanneer dit is gebeurd, zal de achtbaantrein weer achteruit bollen richting het rechte stuk track waar deze door magneetremmen tot stilstand zal worden gebracht. Vervolgens wordt het tweede stukje wisseltrack verplaatst, waardoor de trein van het parcours kan en via een zeer scherpe bocht tegen lage snelheid weer het station zal inrijden.

De achtbaan wordt 600 meter lang, waardoor het ruim de langste Triple Launch Coaster van de Benelux zal worden. Dit is de helft langer dan Gold Rush in Attractiepark Slagharen, de huidige recordhouder. Doordat sommige delen van de track meermaals worden bereden door het heen en weer lanceren van de trein, zal de totale afgelegde afstand 830 meter zijn. Ook dit is meer dan bij Gold Rush.

Meer info: klik hier

Reacties zijn gesloten.