20xx – Valencia, Sevilla, Granada of…..?

Na eerder al de Spaanse steden Barcelona & Salou (2003, 2004, 2005, 2017 & 2026), Madrid (2013 & 2023), Bilbao, Segovia en San Sebastian (2023) te hebben bezocht tijdens een vakantie, zou ik nu ook wel andere steden in Spanje willen gaan zien. Maar welke steden zouden dat kunnen gaan worden?

Enkele mogelijke opties:

Valencia is na Madrid en Barcelona, de 3e grootste stad van Spanje en ligt aan de Middellandse Zee.
De stad heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zeer milde winters. Het klimaat is iets warmer dan dat van Barcelona, met veel minder extremen dan steden zoals Madrid en Córdoba in het hete binnenland. 
Tegenwoordig is Valencia een belangrijke stad op het gebied van onder andere de textielsector, ambachtelijke producten en toerisme. 

Sevilla is de hoofdstad van de autonome regio Andalusië, in het zuiden van Spanje. Het is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. Sevilla staat bekend om zijn extreem hete klimaat, de gemiddelde jaartemperatuur is 18,6 graden Celsius. Dit maakt Sevilla een van de warmste steden van Europa. De zomers zijn heet, droog en lang; van maart tot en met november kan de temperatuur de 30°C bereiken.

Granada is een stad in Andalusië, in het zuidoosten van Spanje. In de stad bevindt zich een van de beroemdste monumenten van Spanje, het Alhambra, een gigantisch historisch paleis vol overblijfselen van zowel de Moorse als katholieke cultuur. Córdoba heeft officieel een mediterraan klimaat, maar ondervindt veel invloed van een landklimaat en zeeklimaat. Het is de heetste stad van Spanje, op Úbeda na.

Maar omdat ik niet kan kiezen, laat ik de keuze over aan jullie:

Welke Spaanse stad/regio moet ik bezoeken?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
  • Reisschema
  • Hotel
  • Info
  • Links

Reacties zijn gesloten.